N

HavenNu de nieuwe website online is, gelijk maar eens gestruind door de gemaakte foto’s van de trips naar Helgoland. De foto’s van de wintertrip zijn beduidend beter dan van de voorjaarstrip. Daarom besloten om in mei van dit jaar wederom te vertrekken naar Helgoland om het broedseizoen van de Jan van Gentvogels opnieuw vast te leggen. De foto’s kunnen je bekijken op deze link.

Helgoland ligt in de Duitse Bocht, relatief ver (70 km) uit de kust in de Noordzee en het behoort tot de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holsteinn en de Kreis Pinneberg. Het eiland meet 1,7 km² en telt 1.131 inwoners. Het beschikt over een klein strand, maar is vooral bekend om zijn roodgekleurde rotskust die tot 61 meter hoog uit zee omhoog rijst, en om de (nu door omvallen bedreigde) rotspunt de Lange Anna. Sinds de storm van 1720/21bestaat het eigenlijk uit twee eilanden:

  • enerzijds het hoofdeiland (Hauptinsel), met de herkenbare klif van Trias bontzandsteen, dat is onderverdeeld in de niveaus Oberland en Unterland en
  • anderzijds de Düne, een met zand bedekte dagzoom van kalksteen uit het Jura.

Je kan vanuit het Unterland een lift naar het Oberland nemen. Op het naastgelegen eiland Düne zijn de zeehonden te bewonderen.

800px-Helgoland_Vogelperspektive_sx

There are no comments

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.